Historiaa

Perinteistä liikennöintiä

Elimäen Liikenteellä on pitkät perinteet. Lauhkoset ovat kuljettaneet ihmisiä linja-autolla Kymenlaaksossa jo 1920-luvun lopusta lähtien.

Vaikka Elimäen Liikenne Oy perustettiin ”vasta” 70-vuotta sitten, juontaa yrityksen juuret jo 1920- luvun loppu puolelle asti. tuolloin Emil Lauhkonen aloitteli uraansa liikennöitsijänä Kotkan ja Pyhtään välillä nimellä Veljekset E ja U Lauhkonen ja Kaarle Hartikka.

1930-luvun lopulla Emil Lauhkonen, Kotkan Linja-auto Oy:n osakas, osti Danskan Linjat, jonka nimi muutettiin Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy:ksi.

Elimäen Liikenne Oy perustettiin elokuussa 1950, vain hieman aiemmin oli Etelä-Suomen Linjaliikenne jaettu niin, että Emil Lauhkoselle jäi Elimäen ja Kouvolan sekä Loviisan ja Kouvolan väliset bussilinjat.

Vuonna 1973 Emil Lauhkonen nimitti pojanpoikansa Jukan Elimäen Liikenteen toimitusjohtajaksi ja edesmenneen pojanpoikansa Maurin tekniseksi johtajaksi.

Nykyään yrityksessä on 22 linja-autoa, joilla liikennöidään lähes samoja reittejä kuin 50 vuotta sitten. Lisäksi vuoroajoa ajetaan  Pukaro-Loviisa.Matkustajia Elimäen Liikenteellä on vuosittain noin 1 milj. ja ajokilometritkin lähentelevät n. 1,5 miljoonaa.

Elimäen Liikenteen autoja voi myös nähdä ympäri Suomea, sillä tilausajoista on tullut merkittävä osa yrityksen toimintaa.